Opinii despre 4×4 personaje

 Merită și trebuie văzut!!!….

Doru Ana – actor

Am văzut un spectacol, de fapt am văzut patru într-unul singur!

Titlul este foarte general: 4×4 personaje, iar în distribuție, în afară de Gyuri Pascu, nu cunoșteam pe nimeni. Și totuși, ce revelație! Am fost la cel de-al doilea spectacol, despre care toți cârcotașii spun că este cel mai slab. Păi, dacă ceea ce am văzut eu e cel mai slab, oare cum poate arăta cel mai bun?

Am fost transportată, timp de aproape două ore, într-o lume paralelă. O lume foarte asemănătoare cu cea din jur, dar în care ceea ce cunoaștem se poate oricând transforma în orice altceva. Cu mijloace foarte simple, totul părând de fapt foarte simplu, natural, firesc ți se așează în față oglinzi în care spectatorul este invitat, liber, să vadă ceea ce conștiința și sufletul fiecăruia dintre noi poate să îi reveleze.

Am spus simplu, dar nu simplist! Am văzut un spectacol foarte bine așezat, foarte bine sudat, în care nu mai încape nimic în plus și din care nu poți extrage nimic fără să afectezi întregul. Nu ți se servește ceva pe tavă, doar, cu multă grijă și delicatețe, cu empatie și bucuria de a oferi, regizoarea Daniela Marin ne invită la autocunoaștere.

Sunt patru tablouri în care cele patru personaje fac un adevărat tur de forță.  Se vede că primesc și oferă cu bucurie. Propunerile regizorale sunt atât de diferite, la fel manierele de joc, încât, la un moment dat piesele puzzle-ului par să nu se mai potrivească Și totuși, rămâi acolo, cu creierul amorțit, fără a mai încerca să înțelegi, doar primind ceea ce ți se oferă.

Mergeți la acest spectacol, fără prejudecăți, cu sufletul deschis și veți primi un mare cadou. Acesta vi se va despacheta în fața ochilor și în suflet, în multe din zilele următoare, oferindu-vă o stare de bine și dându-vă dorința de introspecție.

Abia aștept următoarele reprezentații!!! 

Oana Bojescu – teatrolog

Am spus şi voi mai spune: un spectacol echilibrat şi frumos!
Un spectacol din care “oamenii de rând” pot învăţa că sunt zei şi “zeii artişti” pot învăţa să fieoameni!
N-am avut timp să fac mai multe fotografii, am fost ocupată cu trăitul spectacolului!
“Soacra de serviciu” vă aplaudă cu inima! BRAVO!

Daria Gănescu – actriţă

Demult nu am mai râs atât de mult la teatru, pe un text plin de miez şi adevăruri profunde, dar foarte spumos în acelaşi timp! Bravo!  

Laura Coroianu

Felicitări pentru premieră si pentru piesă! Este important să transmiti prin umor o intensitate aşa mare de emoţii. Umor de situaţie, umor de dialog… pauzele intre cele 4 acte sunt exact ce ai nevoie ca să mai digeri din mesaje… mie mi-a mers la inimă. Vă doresc un mare succes! … acum vreau să văd şi cealaltă piesă.

Nania Constantinescu

Dacă începutul spectacolului a stârnit hohote de râs, sfârşitul m-a găsit cu o lacrimă în colţul ochiului. Multă emoţie, multă învăţătură puse în scenă şi interpretate minunat. Profesionalism, dăruire şi dragoste. Un personaj al piesei spune cam aşa: teatrul este sacru, viaţa este sacră, teatrul este viaţă!
Recomand “4 x4 personaje” tuturor celor care vor să gândească mai mult şi să simtă mai mult.

Elena Proteasa

Un spectacol ,,minunat” despre viață, da, viața noastră a tuturor, născut din iubire pentru a fi dăruit cu iubire! Despre suflete care trăiesc, dăruit pentru sufletele noastre, ale spectatorilor. Cu ce se hrănesc sufletele noastre? Cu ce le oferim: dragoste, ură, frumos, urât… La ce ne ajută trăirile? Eu spun că ne modelează, devenim mai buni, mai frumoși pe interior. Mulțumesc pentru bucuria de a fi trăit clipe minunate, alături de întreaga echipă! Felicitări celor 4 personaje, interpretate cu atâta dragoste și dăruire! Felicitări D-nei Daniela Marin, pentru că ne-a oferit această minunată poveste, aceste trăiri!

Iolanda Mihai

“4×4 personaje” a stârnit hohote de râs , aplauze dese , emoție, bucurie, dar şi-o lacrimă in colțul ochiului ca rezultat al unor descoperiri şi trăiri interioare … O experiență care merită trăită.

Elena Covalciuc

Un spectacol curat, la care am râs din toată inima şi m-am bucurat, şi care sunt convinsă că o să mai crească puţin cu fiecare reprezentaţie. Textul exprimă simplu nişte lucruri profunde şi sensibile. Am plecat din sală cu o stare de bine 🙂

Ştefana Ionescu Darzeu, actriţă

„Teatrul este poezia ce se desprinde din carte şi devine omenesc” Federico Garcia Lorca (1936) “Teatrul nu este viaţă în miniatură, ci viaţă mărită enorm, viaţă exagerată înfiorător.” “Arta teatrului are nevoie de firi de structură exceptională.” “Camil Petrescu, citat despre artă”

Mi-a fost greu, aproape imposibil, să-mi gasesc cuvintele, pentru a considera ceea ce m-a binecuvântat Dumnezeu să văd la “4×4 personaje” . Aşa că : am apelat, fiindu-mi mai uşor, la înţelepciunile unor ALEŞI. Cele trei citate , de mai sus, exprimă trăirile mele, am simţit asta chiar dacă , poate, aş fi părtinitor…. M-am gândit că actorii sunt asemeni ÎNGERILOR ( care te veghează şi-ţi arată drumul ), punându-ţi în faţă lucruri ce trebuie să le vezi, să le înţelegi, transmiţând mesajele unui spirit superior, legat visceral de DUMNEZEU. Când vedem zgomotul, vorba, tropăiala ( în sens de mişcare) , ne pierdem în material ; atunci când simţim sunetul, culoarea, mesajul – intrăm în rezonanţa celui mai înalt SENTIMENT. Asta am asimţit ! Multe cuvinte înseamnă pierderea esenţei ! Nu îmi doresc acest lucru. DUMNEZEU să va binecuvânteze, mi-aţi adus o mare bucurie !

Dorin Nicolae, contabil